Kışın güzelce gelmesiyle birlikte Diyarbakır’da kelle paça çorbasına olan ilgi giderek artmaya başladı. Soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirmek ve soğuk havalardan korunmak için burada yaşayan beşerler, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan ve şifa verici özelliği ile bilinen bu çorbayı tercih ediyor.
Kelle paçanın içerisinde bulunan vitamin ve minareller sayesinde soğuk havaların olumsuz tesirlerinin önlenebileceğini söyleyen uzmanlar da bu çorbayı öneriyor. Etin ve kemik suyunun bir ortaya gelmesiyle oluşan bu çorba hem bedene güç ve güç veriyor hem de bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk havalarda kollayıcı bir rol oynuyor.
Diyarbakır’da bilhassa akşam saatlerinde olmak üzere tarihi yerlerde ve sokaklarda bu şifa deposu çorbanın satıldığı dükkanlar dolup taşıyor. Beşerler hem sıcaklık hem sıhhat açısından çorbaya ağır ilgi gösteriyor.
Diyarbakır’da bulunan birçok yer sahibi çorba tercihlerinin kış aylarında bariz derecede arttığını satışlarının en fazla bu periyotta olduğunu söylüyor. Çorba dükkanlarının sahipleri hazırlıkların genelde sabahın erken saatlerinde başladığını ve gün uzunluğu konuklarına taze kelle paça servisi yaptığını söylüyor.
Diyarbakır’da yaşayan beşerler kelle paça çorbasını adeta soğuk havanın tesirlerine karşı bir nevi müdafaa aracı olarak kullanıyorlar. Olumsuz hava kaidelerinin bastırdığı bu günlerde, Diyarbakır’da kışa mahsus şifalı bir yiyecek olarak sofralarda yerini almaya devam ediyor.